Дома > Вести > Вести

Која е причината зошто главата на завртката за автоматско заклучување лесно се оштетува?

2022-09-07


Која е причината зошто главата на завртката за автоматско заклучување лесно се оштетува? Примената на автоматско заклучување завртка машина машини и опрема компании сите знаат дека шрафцигер главата е автоматско заклучување завртка машина машина и опрема е релативно лесно да се уништи делови и додатоци. Неопходно е навреме да се проверат или заменат деловите и додатоците на автоматската машина за завртување. Ако нема итна замена на оштетената глава на шрафцигерот, тоа ќе му наштети на производството и производството на фабриката за преработка. Оштетувањето на главата на електричната серија е исто така широко распространет проблем во многу погони за преработка. Ако оштетената глава на серијата се изврши повторно во случај на плаќање на бравата, ќе биде лесно да се лизгаат забите или бравата е премногу лабава. Како да се спречи ваквата ситуација?


За да се обрне повеќе внимание на во процесот на примена на некои услови за да се спречи автоматско заклучување на завртката механичка роеви главата премногу оштетена, во случај на тестови се прилагодливи машината да не мора веднаш да даде електрични роеви главата веднаш подигнете релативно голем вртежен момент, во спротивно има ќе биде серија од глава и мала завртка во средниот работен притисок и долготрајната работна глава на електричниот шрафцигер лесно ќе се оштети и не е издржлива, Вртежниот момент треба да се тестира за да се осигура дека вртежниот момент е вистинската големина.


Вториот избор на суровини со мали завртки е исто така покритичен, суровините не мора да избираат цврсти суровини ако малата завртка е поцврста од суровините на главата на серијата, тоа ќе го забрза нивото на оштетување на машината за автоматско заклучување глава на серија. Тогаш тоа е квалитетот на материјалот на главата на серијата, евтина серија првите три или два дена без голема веројатност да се оштети. Но, ваквата ситуација не е многу, клучот е поставувањето на големината на вртежниот момент.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept